RESUM TEMPORADA SINERA UNITED FC 2018-2019

Per acabar l’any hem decidit fer un petit resum en el que també hi han participat els entrenadors del club. Moltes gràcies a tothom per l’any que hem passat, esperem retrovar-nos ben aviat.

ESCOLETA

Els petits grans jugadors del Sinera

L’Escoleta del club ha viscut la seva segona temporada, amb els infants de 4 a 5 anys, que  han demostrat una gran passió pel futbol. Aquest any, l’inici ha sigut semblant a l’anterior, on hem començat amb 6 jugadors, però ràpidament ha crescut l’equip fins a arribar a ser 16 nens.

L’equip ha jugat a la lliga d’escoletes del Maresme, en què els infants juguen partits els caps de setmana de manera lúdica, sense resultats i classificació. L’objectiu és que gaudeixin del futbol sense la pressió de la derrota o de la victòria; d’aquesta manera tenen l’oportunitat d’aprendre els valors del futbol i relacionar-se amb els jugadors d’altres equips gràcies al “tercer temps”, que és un aperitiu que es fa sempre en finalitzar el partit.

Els objectius de l’escoleta del Sinera United són que aprenguin: respecte pel contrari i els companys, honestedat, joc net, esforç individual i col·lectiu, responsabilitat, puntualitat. A la vegada, també aprenen els aspectes tècnics i tàctics bàsics, a més de la normativa del futbol base. I tot, de la manera més lúdica possible.

Estem orgullosos dels resultats tan positius que hem obtingut i d’haver pogut acompanyar aquest gran grup de nens. L’equip tècnic del Sinera United vol donar les gràcies a totes les mares i pares, per la seva ajuda i implicació durant tota la temporada, perquè gràcies a ell tot aquest projecte es pot fer realitat. 

PREBENJAMINS

Primer any a Futbol-7

El grup era molt nombrós i es va decidir dividir en dos grups per afavorir l’aprenentatge de tots els jugadors. Els objectius s’han assolit per la gran majoria de nens i nenes, tot i que el nombre de jugadors, de vegades un pèl just, ha condicionat, sobretot, el desenvolupament dels partits. Pel que fa als entrenaments, s’han pogut desenvolupar amb un èxit absolut i l’evolució dels nens ha estat extraordinària.

Específicament, els objectius en els dos grups de prebenjamí eren: aprenentatge de la normativa base del futbol: reglament, espai de joc, equips, posicions…, dels conceptes bàsics del futbol: passada, control, conducció i tir. També es va incidir en la conscienciació en l’hàbit dels estiraments i la formació, tant en valors formatius com educatius.

A nivell individual, es buscava també la millora de cada jugador en els aspectes tècnics, físics i psicomotrius; a més, també s’ha incidit en objectius més formatius com la preparació pels entrenaments i els partits, hàbits d’higiene, donar la mà a l’entrenador, companys i rivals, sortir amb la samarreta per dins abans de començar el partit, demanar perdó per una entrada dura, amor per l’esport, etc.

Les expectatives per la lliga era treure la pilota jugada des de darrere en el servei de porteria, el posicionament en el camp i el joc ofensiu. Les dificultats principals eren que es competia contra jugadors un any més grans i que era el primer any que els nostres prebenjamins jugaven a futbol-7. 

Els objectius esportius i formatius i d’hàbits han estat assolits. Els jugadors han progressat adequadament durant la temporada en el control, passada, xut, coordinació, etc. L’equip ha aconseguit treure la pilota jugada des de darrere en el servei de porteria amb certa eficàcia, sobre el posicionament l’equip ha après amb certa naturalitat i rapidesa amb els pas dels partits, el joc ofensiu ha millorat hem creat més oportunitats de gol la segona volta en comparació a la primera volta. El que s’ha de millorar és el nivell de competitivitat durant tot el partit i la intensitat defensiva.

La temporada ha estat bona, els jugadors han fet un gran esforç, han tingut la recompensa de guanyar dos partits i empatar-ne un. Des del cos tècnic estem molt satisfets pel treball del jugadors ens el entrenaments, per la seva evolució i per bona dinàmica del grup.

BENJAMÍ

BENJAMÍ A

Dificultats superades amb molt d’esforç

Les expectatives a principi de temporada eren bones tot i que un pel complicades pel fet  que l’equip era nou, però amb el treball i l’esforç es podria treure endavant. Vam tenir una mica de dificultats en el joc i en el grup al principi de temporada però mica en mica es van anar polint. 

Els  objectius que ens vam marcar a principis de temporada quant a la classificació era quedar entre els 7 primers. Pel que fa al joc, es pretenia proposar un estil de possesió de pilota però directe. A nivell formatiu es buscava formar un grup de jugadors respectuosos dins el camp i amb valors. 

El moment més difícil va ser la marxa de dos jugadors, ja que la plantilla es va quedar un pèl curta i no es podia fer gaire variació. 

El perfil dels jugadors d’aquest grup és la varietat de jugadors i a final de temporada es complementaven força bé a causa de tot el treball que s’havia fet prèviament. 

S’han assolit els objectius que ens vam marcar a principi de temporada, un dels quals era mantenir la categoria. Ha estat una temporada molt bona!

BENJAMÍ B

Aprenentatge compartit 

Temporada d’aprenentatge del nostre Benjamí b, amb molts infants que iniciaven la seva particular aventura dins el món del futbol i d’altres que ja portaven des del principi amb nosaltres.

Ja de bon principi ens marquem molt clarament que aquest serà un recorregut lent, ja que  hem de començar en molts casos de zero. Es prioritza que l’important amb aquests infants és l’adquisició dels principis més primaris del futbol i en aquesta direcció ens centrem, oblidant per complet l’aspecte competitiu de l’esport i centrant-nos en l’aprenentatge diari dels aspectes tècnics com són: el control, la conducció, la passada i el xut. Aquest fet ens fa donar una importància molt relativa als resultats del dissabte i així ho pactem entre tots. Prenem consciència que el millor està per arribar i no serà al principi de temporada.

És un grup de nens mogut però molt sa, tots en tenen moltes ganes malgrat les dificultats, i això, als entrenadors ens ajuda molt, malgrat les dificultats d’aprenentatge. Sense cap mena de dubte, els entrenadors n’hem après tant o més que els infants que ells de nosaltres, ja que ens han ensenyat a perdre i seguir somrient, a tenir calma davant les dificultats, a no deixar de creure-hi mai… En definitiva, a prendre’ns l’esport amb la filosofia d’un infant que ve a gaudir i passar-ho bé.

A nivell de resultats, estem molt orgullosos de l’evolució que hem tingut; tots els partits de la segona volta han millorat i de molt els resultats de la primera i aquest és un senyal inequívoc que els infants han adquirit els conceptes, tot i les dificultats, i per tant, nosaltres n’estem més que satisfets de la temporada viscuda.

Els autèntics protagonistes d’aquesta aventura són els 9 nens i les dues nenes i volem agrair-los la paciència que també ells han tingut amb nosaltres:

Xavi Fuentes, un fora de sèrie sota pals

Jordi Muñiz, el nostre petit Puyol

Eric Benet, el millor xutador del club

Pol Belmonte, un tot terreny

Adam El Arbaoui, la classe en persona

Xavi Rodríguez, un punyal per la banda

Álvaro Romero, el nostre davanter estrella

Hiram Saez, qualitat al servei de l’equip

Ona Vidal, la millor passadora del club

Luca Tchelidze, la força feta nen amb un gran cor

Kawtar Essamadi, la més valenta de tots

BENJAMÍ C

Una evolució meteòrica

El Benjami C ha estat un equip que ha evolucionat positivament des de principi de temporada. Ha tingut una línia ascendent a mesura que han anat passant les jornades, i els resultats així ho han reflectit.

Al principi de temporada ens va costar agafar una mica el ritme, sobretot a nivell competitiu. Poc a poc els jugadors van començar a adaptar-se a l’estil de joc que ens vam proposar i això els va ajudar molt. El que ens ha diferenciat dels rivals és que hem sabut jugar com a equip, sense individualitats: el nivell similar dels nostres jugadors i el físic -que comparats amb la resta d’equips era molt menor- han fet i han facilitat que el joc col•lectiu predominés per sobre de l’individual. Això ha fet que a molts partits contra equips superiors els haguem plantat cara, inclús treure’ls-hi punts.

L’objectiu des d’un principi era seguir aprenent els conceptes, les regles i els valors del futbol, tant amb els propis companys com amb els rivals. A l’inici de temporada vam començar a entrenar aspectes tàctics i tècnics, aquests a nivell de grup. Un cop hem tingut agafats de la mà els aspectes més importants ja vàrem començar a entrenar situacions reals de joc. Tot això ha fet que milloressim la formació i competitivitats als partits. 

En resum, aquest ha estat un gran any per l’aprenentatge, els coneixements i la cohesió de grup. Hem fet un gran grup d’amics, en què hem disfrutat de les victòries però que per sobre de tot ens hem fet forts en les derrotes. I tot, sempre, amb el suport mutu de cadascun de nosaltres.

ALEVÍ

ALEVÍ A 

Un dels grups més alegres i més actius

D’aquest equip s’ha de destacar la capacitat d’adaptar-se ràpidament, ja que va començar la temporada d’una manera precipitada amb uns jugadors que procedien de diversos equips. És per això que s’ha de destacar la gran capacitat d’esforç i sacrifici de tots els jugadors, des del primer moment de la temporada.

A nivell competitiu, es va començar amb mal peu, amb dues derrotes; amb el pas dels entrenaments, però, els jugadors  progressen i amb el coneixement i cohesió del grup que es va formant, s’aconsegueixen cinc victòries seguides.

Els objectius que ens marquem al principi de temporada són molt bàsics com cohesionar el grup, fomentar les relacions interpersonals i el respecte entre els jugadors, el cos tècnic i rivals. 

A nivell futbolístic ens trobem un grup amb diferents nivells tècnics, els primers mesos comencem pel nivell més bàsic, ja que que molts dels jugadors requereixen consolidar els  fonaments bàsics. A mesura que passen les jornades s’implementen exercicis més elaborats i que exigeixen un millor domini i concentració, treballant conceptes més adients a la seva etapa, com els desdoblaments o els 2×1.

El perfil de jugadors d’aquest equip és una barreja de nois de primer i segon any. L’assistència i el compromís amb l’equip han estat destacats, a més sempre estan predisposats a col·laborar i aprendre, a través dels exercicis i amb unes bones relacions interpersonals. 

A nivell competitiu és un grup que ha evolucionat, ha assolit els objectius marcats a inici de temporada. Hi hagut moments en què es podria haver arribat a posicions altes a la classificació, pero la manca de precisió i la por davant de rivals de segon any ha acabat minvant la competitivitat i això ha provocat que no s’hagi pogut lluitar per la tercera posició. 

Des del cos tècnic es vol destacar les ganes i l’alegria que han aportat tots els infants que formaven el grup. Sempre amb un somriure i gaudint d’aquest esport que ens apassiona!

ALEVÍ B

Un grup molt cohesionat

També com el grup A, l’aleví B va néixer quan arrancava la temporada. Des del club es va prendre la iniciativa de crear diferents grups amb l’objectiu principal que la canalla tingués l’atenció necessària per a una formació millor i sobretot perquè els nens poguessin gaudir de més minuts al camp el cap de setmana. 

El nostre aleví B comptava amb jugadors que per primer cop competirien els caps de setmana i jugadors que no havien jugat mai a futbol 7. Un factor que vam tenir a favor és que molts dels jugadors ja es coneixien de trobar-se a l’escola i per tal de fomentar el bon ambient i així la millora dels jugadors s’ha treballat molt amb el tema d’integrar als jugadors que venien d’altres clubs o modalitats esportives. 

En primer lloc, centrant-nos en aspectes tècnics personals i finalment en aspectes tàctics a escala de grup. L’aleví B ha millorat setmana rere setmana arribant a competir com valents a equips de dalt de la classificació. L’aprenentatge no ha estat fàcil, ja que molts dels petits no tenien conceptes bàsics de futbol assolits a principi de temporada; mica en mica, però,  s’ha anat creant un grup amb un nivell futbolísticament equilibrat.

Fora de l’àmbit fubolístic i competitiu, els entrenaments i els partits, setmana a setmana han ajudat a la creació de forts vincles entre els membres de l’aleví B. Han nascut amistats a mesura que l’any avançava i hem acabat la temporada amb un equip molt cohesionat.

Acabem una temporada amb alts i baixos als resultats però amb una millora constant del grup en general, des del porter fins al davanter; però sobretot amb una millora grupal en temes de companyonia, hàbits esportius i conceptes futbolístics. 

ALEVÍ C

La fortalesa i el sacrifici té recompensa

L’aleví C d’aquesta temporada va ser una forta aposta del club, ja que vam ajuntar el benjamí A de la temporada anterior, que va aconseguir el títol de lliga, amb els alevins que no passaven a infantils, que repetien per fer el segon any del cicle d’aleví i que havien quedat segons en el seu primer any.

Per aquest gran repte, de  bon inici vam treballar perquè el grup fos homogeni, que tots tinguessin una gran relació, que tots tinguessin un rol i una participació important i  l’equip, tant jugadors com pares, fóssim una gran família.

Arran d’aquestes bases, des del club i el cos tècnic, sabíem que era un equip per lluitar per assolir el campionat de lliga o al menys intentar estar en les posicions capdavanteres i ens vam posar a treballar per aconseguir-ho, sense que fos una prioritat.

Durant els primers compassos de competició, l’equip responia com s’esperava i no cedíem cap punt en cap jornada. Passaven les jornades i veiem que podíem competir i ser superiors als nostres rivals. 

Quan ja tots érem conscients del que teníem davant, es va aconseguir: l’equip no descansava i a falta de 3 jornades per acabar, el títol de lliga tornava a ser nostre.

És un grup que no ha tingut sostre, ha estat un equip sòlid, ferm, fort, solidari i sacrificat, que ha millorat durant tota la temporada, que ha superat situacions adverses dins el terreny de joc, que ha revertit resultats negatius quan tot semblava perdut, que aixecat el cap quan més falta feia i ha apretat les dents quan més ho necessitava; de debò, un grup que ha merescut aquest premi com ningú! 

El cos tècnic està més que orgullós dels seus jugadors i de l’actitud que han tingut envers la pràctica esportiva, l’aprenentatge diari i la competició, temporada de 10!

INFANTIL

La complexitat del futbol-11

Segon any de vida del futbol-11 del nostre club. Segon projecte, segon grup de jugadors, segon cos tècnic però mateixes ganes i il·lusió.

L’infantil del Sinera d’aquesta temporada ha estat marcat per l’edat dels nens i pel canvi que comportava per a alguns el fet de passar de futbol-7 a futbol-11.

D’altra banda, en aquest equip hem aconseguit incorporar alguns jugadors de fora que van donar un salt qualitatiu a l’equip i al club; tot i això, tots aquests fitxatges havien d’adaptar-se al  nou club, a l’equip i a les noves maneres de fer. A més a més, un altre factor que va marcar l’inici de l’equip és que els jugadors que ja formaven part del club no havien jugat junts abans, ja que es van ajuntar els alevins que pujaven a infantil, i els de la primera fornada del club que ja tenien un any d’experiència.

Per aconseguir tot això, es va invertir molt de temps per crear un àmbit òptim de treball, en què els jugadors se centressin en aprendre i millorar com a jugadors i després, a relacionar-se més i millor amb els companys.

Els resultats esportius durant la temporada han estat una mica irregulars, des de ser l’únic equip en treure punts al campió de lliga fins a no ser capaços de superar als nostres rivals directes en alguns moments de la competició.

Els resultats formatius sí que agafen un caire més positiu, ja que s’ha assolit una cohesió de grup que a principi de temporada quedava molt lluny; s’ha aconseguint la projecció i millora individual d’alguns jugadors, que per un futur, és un valor molt positiu.

Per acabar, la conclusió és positiva, el grup ha quedat a la part alta de la classificació, i s’ha donat sensació d’equip i deixant amics i bons moments enrere. 

JUVENIL

L’empenta d’un gran equip

Un dels objectius principals d’aquest equip va ser aconseguir que els nens tornessin a gaudir del futbol competint i recuperant la propia confiança de molts jugadors conjuntament amb la confiança del cos tècnic i del club. A nivell competitiu, la finalitat era competir la majoria de partits contra contra qualsevol rival.

Des del primer moment hi havia màxima confiança en aquest grup extraordinari! Només faltava recuperar els ànims i tocar la tecla adequada a l’hora de competir. Al llarg de la temporada hem trobat moltes dificultats, molts jugadors encara no tenien assolits conceptes futbolístics d’etapes anteriors (tècnics i sobretot tàctics), però, poc a poc, a través de l’entrenament i de les seves ganes per aprendre i millorar dia a dia, es va aconseguir capgirar la situació totalment!

El perfil del Juvenil és molt jove, només comptem amb dos jugadors de tercer any, el gran gruix de l’equip és de primer any. Això ens resulta un gran hàndicap, ja que la majoria d’equips és de tercer any;  això ens penalitza molt a nivell físic.

Hem assolit l’objectiu principal que era poder competir la majoria de partits, sempre donant la cara i mai donant-nos per vençuts. Hem obtingut bons resultats en aquesta segona volta, fruit del seu esforç i de la millora de confiança.

L’equip tècnic està molt satisfet del comportament de tots i cadascun dels membres de l’equip i vol felicitar a tots els jugadors per l’excel·lent comportament i les ganes de millorar que han demostrat en cada moment, davant les adversitats, a cada entrenament, a cada partit…

El Juvenil ha estat un grup d’aquells en què el factor humà i personal ajuda a ser millor entrenador. També volem agrair al grup de pares i mares el seu suport, ja que han estat una peça clau per donar l’empenta al projecte.